Oferty inwestycyjne

Przygotowanie i dostarczenie na potrzeby stołówki szkolnej gorącego posiłku: obiadu dwudaniowego z napojem dla 150 osób w Szkole Podstawowej w Jerzykowie w roku szkolnym 2022/2023

                                                                                                                                                                                                                         Jerzykowo, dnia 15.06.2022 r.

ZAPYTANIE OFERTOWE

SP.428.5.2022

1. Zamawiający: Szkoła Podstawowa im. Królowej Jadwigi w Jerzykowie.

2. Przedmiot zamówienia: „Przygotowanie i dostarczenie na potrzeby stołówki szkolnej gorącego posiłku: obiadu dwudaniowego z napojem dla 150 osób w Szkole Podstawowej w Jerzykowie w roku szkolnym 2022/2023”.

Zamawiający zastrzega sobie możliwość zwiększenia lub zmniejszenia ilości dostarczanych obiadów
w trakcie trwania roku szkolnego.

2. Termin realizacji zamówienia: rok szkolny 2022/2023: od dnia 5 września 2022 r. do końca zajęć dydaktycznych w roku szkolnym 2022/2023 r. w dni: od poniedziałku do piątku, z wyłączeniem okresu przerw świątecznych, ferii szkolnych i dni ustawowo lub dodatkowo wolnych od zajęć lekcyjnych.

3.  Miejsce lub sposób uzyskania zapytania ofertowego:

Szkoła Podstawowa im. Królowej Jadwigi, Jerzykowo, ul. Spokojna 3, 62-007 Biskupice (sekretariat szkoły) . Osoba do kontaktu: Alina Mańka Tel. 692279823

4. Kryteria wyboru ofert: najniższa cena

5.  Warunki niezbędne do spełnienia przez Wykonawcę:

Zamówienie może zostać udzielone Wykonawcy, który:

-  posiada uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności;

- posiada wiedzę i doświadczenie oraz sytuacje ekonomiczną i finansową gwarantującą wykonanie zamówienia;

- dysponuje odpowiednim potencjałem technicznym, w tym minimum jednym pojazdem spełniającym wymagane przepisy w zakresie przewozu żywności i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia.

W ramach zamówienia Wykonawca jest zobowiązany do:

- świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania
i przygotowywania artykułów spożywczych (ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności
i żywienia Dz.U. z 2017 r. poz. 149, 60 ze zm.) a ponadto:

- do przestrzegania norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia
i Żywności

- świadczenia usług zgodnie z normami HACCP i zaleceniami SANEPID-u.

- przygotowywania posiłków zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży.

 

 

6. Warunki dotyczące jakości i ilości przygotowywanych posiłków:

Obiad musi spełniać następujące warunki ilościowe:

- zupa: gramatura nie mniej niż 250 ml i kaloryczność nie mniej niż 200 kcal,

- drugie danie: gramatura nie mniej niż 400 gram i kaloryczność nie mniej niż 700 kcal

- kompot lub sok owocowy: gramatura nie mniej niż 200 ml.

Zamawiający zastrzega, że posiłki muszą spełniać następujące warunki jakościowe:

- jadłospis powinien być urozmaicony; rodzaj potrawy nie powinien powtarzać się w ciągu 15 dni;

- w tygodniu powinien być dostarczany co najmniej 4 razy obiad z drugim daniem mięsnym lub rybnym
(o gramaturze min 90 gram, w tym przynajmniej 2 razy sztuka mięsa w całości) oraz z surówką, sałatką
lub innymi dodatkami.

- potrawy powinny być lekkostrawne, przygotowywane z surowców wysokiej jakości, świeżych, naturalnych, mało przetworzonych, z ograniczoną ilością substancji dodatkowych – konserwujących, zagęszczających, barwiących lub sztucznie aromatyzowanych.

- w jadłospisie powinny przeważać potrawy gotowane, pieczone i duszone, okazjonalnie smażone.

- do przygotowywania posiłków zalecane jest: stosowanie tłuszczów roślinnych, dużej ilości warzyw
i owoców, w tym także nasion roślin strączkowych, różnego rodzaju kasz, umiarkowane stosowanie jaj, cukru i soli.

- temperatura dostarczanych potraw: zupa – temperatura 75°C (+/- 3°C), II danie – temp. 65°C (+/- 3°C)

Zamawiający zastrzega sobie prawo do okresowej kontroli w zakresie zgodności dostarczanych posiłków
z wymogami Zamawiającego pod względem wagowym i ilościowym, a także pod kątem temperatury dostarczanych potraw.

Zamawiający zastrzega sobie także możliwość zamówienia w zależności od potrzeb kilku obiadów dietetycznych np. wegetariańskich.

7. Warunki dotyczące transportu posiłków:

Wykonawca musi zapewnić dostawę posiłków własnym transportem (samochód spełniający wymogi sanitarno-techniczne do przewozu żywności). Transport posiłków powinien odbywać się w termosach termoizolacyjnych zapewniających właściwą ochronę i temperaturę  oraz jakość przewożonych potraw.

Na Wykonawcy będzie spoczywał obowiązek odbierania termosów oraz ich mycia i wyparzania.

8. Sposób oceny ofert:

Wybór najkorzystniejszej oferty na usługi nastąpi w oparciu o kryterium podane w punkcie 4.
Za najkorzystniejszą ofertę Zamawiający uzna ofertę, która spełnia wymogi formalne zawarte w punkcie 5 oraz opiewa na najniższą kwotę brutto uwzględniającą łączną liczbę posiłków.

 

9.  Warunki płatności

Płatność na podstawie faktury (rachunku), co miesiąc, po wykonaniu przedmiotu zamówienia.
Warunki płatności – 14 dni od dnia prawidłowo wystawionej i dostarczonej faktury (rachunku).

10. Sposób przygotowania oferty:

- ofertę należy sporządzić w formie pisemnej, w języku polskim, na załączonym formularzu „OFERTA” – załącznik nr 1. Należy podać cenę brutto za 1 zestaw obiadowy z podziałem na: danie pierwsze oraz danie drugie + kompot lub sok owocowy a także skalkulować koszty obiadu dwudaniowego dla całej grupy.

- do ofert należy dołączyć podpisany wzór umowy – załącznik nr 2 oraz  podpisane oświadczenie – załącznik nr 3.

11. Miejsce i termin składania ofert:

Pisemne oferty na formularzu stanowiącym załącznik numer 1 „Oferta” należy złożyć
w zamkniętej kopercie, w sekretariacie Zamawiającego lub przesłać pocztą na adres: Szkoła Podstawowa im. Królowej Jadwigi, Jerzykowo, ul. Spokojna 3, 62-007 Biskupice z dopiskiem „Przygotowanie                        i dostarczenie na potrzeby stołówki szkolnej gorącego posiłku: obiadu dwudaniowego z napojem dla 150 osób w Szkole Podstawowej w Jerzykowie w roku szkolnym 2022/2023” do dnia 29.06.2022 r. do godz. 12:00.


W przypadku przesyłki pocztą liczy się data dostarczenia przesyłki do Szkoły Podstawowej w Jerzykowie. Oferty, które wpłyną po terminie nie będą rozpatrywane.

12. Otwarcie ofert nastąpi w dniu 30.06.2022 r. o godzinie 9:30 w siedzibie Zamawiającego.

13. Wykonawcy ponoszą wszelkie koszty związane z przygotowaniem i złożeniem oferty.

14. Zamawiający zastrzega sobie prawo do anulowania rozeznania cenowego bez podania przyczyny.

                                                                                                                                                                                     Alina Mańka

Załączniki

Rejestr zmian

Data wytworzenia dokumentu: 15.06.2022
Osoba odpowiedzialna za treść dokumentu: Sylwia Nalińska
Data wprowadzenia dokumentu do BIP: 15 czerwca 2022 08:40
Dokument wprowadzony do BIP przez: Alina Mańka
Ilość wyświetleń: 189
15 czerwca 2022 08:47 (Alina Mańka) - Zmiana danych dokumentu. (Dokument opublikowany)
15 czerwca 2022 08:46 (Alina Mańka) - Zmiana kolejności załączników. (Dokument opublikowany)
15 czerwca 2022 08:46 (Alina Mańka) - Dodanie załącznika [zalacznik_nr_2_wzor_umowy__obiady.pdf] do dokumentu. (Dokument opublikowany)